Fællesspisning

Seks dage om ugen – når man har lyst

Vi laver mad i fælleshusets køkken seks dage om ugen, søndag til fredag, men det er et individuelt valg hvor ofte man vælger at deltage i fællesspisningen. Og det er altid muligt at vælge take-away, hvor man henter maden i fælleshuset kl. 18 og spiser den hjemme hos sig selv. Det er også muligt at deltage med et deltidsmedlemskab hvor husstanden kun deltager i fællesspisning tre dage om ugen, og så arbejder tilsvarende mindre i køkkenet. Tilmelding kører over intranettet, og betalingen foregår automatisk via PBS. Man betaler kun for de måltider man spiser. Det er muligt at tage gæster med – faktisk så mange man har lyst til.

Køkkentjans hver 6. uge

Alle voksne og børn der er fyldt 12, er med i en stamgruppe. De store børn deltager dog kun som 1/2 medlem og arbejder derfor kun halvt så meget som en voksen i stamgruppen.

Stamgrupperne har ansvaret for indkøb og madlavning i tre dage ad gangen, omtrent hver 6. uge. I løbet af de tre dage har man typisk 3-4 tjanser, fx en madlavningstjans, en opvasketjans og en rengøringstjans. Resten af tiden kan man bare nyde at få serveret dejlig mad.

Digitalt tilmeldingssystem

Læs om vores digitale tilmeldingssystem til fællesspisningerne (eksternt link)

Børnene skal blive siddende ved bordet i de første 15 minutter efter at chefkokken har præsenteret dagens menu.

Maden er varieret og – næsten – altid sund og grøn… Om fredagen får vi ofte dessert. Der bliver taget hensyn til dem med særlige behov, fx vegetarer, allergikere og dem der ikke spiser svinekød. Det er faktisk let, har vi fundet ud af.

Fire lange eng’ere møder i køkkenet kl. 15. Tre timer senere er maden klar til take-away. Ti minutter senere til alle dem der spiser i fælleshuset den dag.