Hverdagen i Lange Eng

 

Det fede liv når vi er mange

Princippet i Lange Eng er at hverdagens pligter bliver lettere når man er mange. Fællesspisningen frigiver overskud i hverdagen når man kommer hjem efter en travl dag. Vi har ikke 54 små haver, men en fælles gård – som vi så hjælpes ad med at holde. Vores store fælleshus er fuld af dejlige faciliteter – og vi hjælpes ad med at holde det rent og ordentligt. Alle i Lange Eng yder en indsats i den fælles drift.

 

Voksenhygge og børneliv

Man kan ikke være venner med alle. Og det behøver man heller ikke at være i Lange Eng. Men vi passer på hinanden som naboer og dyrker venskaberne med dem vi går bedst i spænd med. Det gælder både børn og voksne. Det er også vigtigt at få sagt at der ikke kun er småbørnefamilier i Lange Eng, men også Lange Eng’ere i den mere modne alder med et godt fællesskab. Til sammen gør vi os umage for at ikke alt går op i børnefamilieliv.

 

Nabohjælp

Vi er flere end 200 børn og voksne, og vi kender hinanden alle sammen. Nogle mere end andre, det er klart. Men vi hjælper hinanden i stort og småt. På vores intranet kan man altid sende en mail ud om stort set hvad som helst. Mobilopladeren kan skaffes på få minutter, og trøffelolien eller liftet til lufthavnen er som regel også hurtigt i hus. Mælk til havregrynene har de garanteret inde hos naboen, også klokken halv syv mandag morgen. Babyer er blevet født på stuegulvet med nabojordemoderen, og der er altid en voksen i nærheden hvis det knaser med legen i multisalen.

 

Plads til at være sig selv

Vores boliger er ejerboliger. Vi har private terrasser. Det er altid muligt at tage take-away, også med kort varsel, og man betaler kun for de måltider man spiser. Nogle familier deltager ofte i fællesspisningen, og andre gør det sjældent. Det er vigtigt for alle mennesker at kunne være alene fra tid til anden, og det er også en del af at bo i Lange Eng.

 

Scroll to Top