Fællesskab er det nye sort – LE nu også på K-forum

 

Fællesskab er det nye sort - LE nu også på K-forum 1

Fælleseje, vennetjenester, genbrug, houseswapping, delebiler. Vi vidste det nok slet ikke, men her i Lange Eng er vi en del af en større bevægelse som amerikaneren Rachel Botsmand kalder for Collaborative Consumption og den danske redaktør, skribent og innovatør Nadja Pass beskriver med ordene “fra lille mig til alle os”. Det handler om at vi som mennesker skaber modvægt til blindt forbrug. Det er en superinteressant artikel der giver en masse gode eksempler på fællesskabsbevægelsen, blandt andet Københavns Delebiler og engelske Landshare – en kontaktformidling mellem folk der ejer land og folk der mangler jord så de kan dyrke afgrøder. Det er smukt.

Og Nadja skriver fine ord om os herude på Vestegnen. Læs hele artiklen Forbrug i fællesskab. Fra lille mig til alle osKommunikationsforum – eller bare uddraget her:

Det er længe siden, der er blevet talt så meget og så seriøst om kollektiver, solidaritet og fællesskaber. Men det er hverken fodformet eller hippiehåret. Man kan sagtens gå ind for collaborative consumption og alligevel få al den luksus og komfort, man ønsker sig. Faktisk er det langt mere realistisk, at man får adgang til det, end hvis man skulle finansiere det hele alene. De eneste private, jeg kender, der har fri adgang til egen biograf, gymnastiksal og fuldt udstyret hobbyrum derhjemme, er de af mine venner, der bor i Langeeng  – et gennemdesignet bofællesskab i Albertslund, hvor hver familie har sit eget superlækre hus – men så bare OGSÅ har et fælleshus med alle de tilbud, vi andre kun kan drømme om at have lige inden for hverdagsrækkevidde. Inklusive lækre hjemmelavede middagsmåltider hver dag.  Det lader sig gøre, fordi de er mange nok til at dække udgifterne og tidsforbruget. Og selv de rigeste mennesker, jeg kender, har da ikke råd til både at have lystyacht, skihytte i Schweitz, weekendlejlighed i New York, sommerhus i førte række, jagtgods og landidyl på Sardinien – og hvad skulle de også med det hele, når de alligevel ikke kan være der på samme tid. Så selv hvis man er i deres liga, kan collaborative consumption være med til at gøre drømmene mere realistiske.

Scroll to Top