Lange Eng i P4

Asta i radioen

P4’s lørdagsprogram Levende Lørdag blev i går sendt direkte fra Lange Eng. Emnet var naturligvis moderne bofællesskaber, og journalist Mikkel Tofte Jørgensen stillede gode spørgsmål til flere af os og kloge hoveder udefra.

Asta på 7 år sagde højt og klart ud i æteren at børnene vil ud i det køkken – NU! Ida og undertegnede svarede på alskens spørgsmål om hvad det nu er for noget, det der med at bo sammen og spise sammen og være fælles. Alt sammen – eller næsten – med Livs 6-års fødselsdag i fælleshuset som pludrende og hyggeligt lydtæppe i baggrunden.

Selve programmet ryger ud på nettet om nogle dage – så bringer vi naturligvis linket her på hjemmesiden. Indtil da kan I have fornøjelse med P4’s omtale af programmet og Lange Eng – og med et par håndholdte billeder fra timerne i statsradiofoniens fine selskab.

Opdatering 5. december: Så er programmet online på DR’s servicemindede hjemmeside.

 

Asta og MikkelAsta sagde sin ærlige mening om reglen om at børnene ikke må være i køkkenet i fælleshuset. Det er, sagde Asta, det værste ved Lange Eng, og det er jo ikke så lidt. Det er modtaget, siger vi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lange Eng i P4 1Fremtidsforsker Liselotte Lyngsø analyserede bofællesskabet og fremtidens fælles boformer. Hun synes at fælleshuset mindede om en institution, så det går vi lige og snakker om i disse dage. Sagen er jo at vi synes der er hyggeligt fordi det er menneskene der skaber hyggen – og så må stolene og termokanderne godt være lidt praktiske.

 

 

 

 

 

 

 

Camilla Stisen Gammel og Mikkel Tofte Camilla Stisen Gammel fortalte om kollektivet Anholtsgade i Århus der har eksisteret i 40 år. Camilla har lavet Bo Sammen, en fin, fin bog om stedet. Se mere på Bo Sammens blog.

 

 

 

 

 

Sendevogn

 

 

Og det hele røg ud fra sendevognen der holdt foran fælleshuset i isnende slagregn.

Scroll to Top